TermékfejlesztésCégünk teljes körű szolgáltatást nyújt a termékfejlesztés területén, a projekt indításától kezdve annak lezárásáig. Ez magában foglalja a díjkalkulációt, a dokumentációt és az informatikai megvalósítás támogatását is.

  • Az aktuáriusi modellt oly módon alakítjuk ki, hogy az összhangban legyen az általános szabályzatban foglaltakkal, valamint illeszkedjen a cég informatikai rendszeréhez is. Folyamatos konzultációval biztosítjuk, az aktuáriusi modell és a termék szabályzatában definiált üzleti szabályok konzisztenciáját.

  • A díjkalkulációt profit-teszt módszerrel végezzük el. A díjtételek és a további paraméterek meghatározása az elvárt profitabilitás figyelembe vételével történik. Mintaszerződésekre és a tervezett értékesítési volumenre is számolunk profitabilitási mérőszámokat (IRR, ROIC, PI,...), emellett meghatározzuk azt az időszakot is, amelyet követően már nyereségessé válik egy szerződés, illetve a tervezett portfólió (break-even). A szolvencia-követelményekre gyakorolt hatás szintén a modell részét képezi.

  • A kalkulációról részletes dokumentációt bocsátunk a megrendelő rendelkezésére, amely magában foglalja az aktuáriusi modell leírását, a feltételezéseket, az eredményeket és a pénzügyi hatásokat is. Emellett elkészítjük a terméktervet, a tarifákat, valamint értékesítést támogató anyagokat is.

  • Amennyiben a megbízó rendelkezik Prophet-tel, az új terméket implementáljuk a rendszerbe.

  • Az informatikai fejlesztés támogatásához részletes specifikációt készítünk, vállaljuk a projekt vezetését. A termékszabályok teszteléséhez Excel-VBA alkalmazást készítünk.

Profit-teszt alapú, profitabilitási mérőszámok teljesüléséhez kötődő árazási szolgáltatásunkat nem csak biztosítók és nyugdíjpénztárak részére ajánljuk.